24. 1. 2013

DRUHÝ KOLO VOLEB

Čaues lidi,

Už zítra je druhé kolo volby toho, kdo povstane v čele národa, kterej nás všechny spasí, toho kdo u nás nemá až tak velkou moc, ale přesto bude viset na úřadech a ve školních učebnách. Už nám k tomu chybí jenom Leoš Mareš se svým vyzubeným úsměvěm a připadal bych si jako v předpremiéře SuperStar. Škoda, že se volební hlasy nedají posílat smskou, protože by to přidalo na autentičnosti. Každopádně už tento víkend se v přímém přenosu na státní televizi dozvíme od moderátora (kterým nebude Leoš, ale pravděpodobně někdo jako Venca Moravec ho důstojně zastoupí), kdo se stane příštím zaměstnancem měsíce.



A kdo, že se dostal až do úplného finále? Na jedné straně máme těžkého rebela punkáče se strašně dlouhým jménem. To zní nějak jako Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas kníže ze Schwarzenbergu. Nebo prostě jednoduše kníže, protože kdybych ho měl jmenovat celým jménem, tak bych měl pocit, že mluvím o nějakým gangu s deutsche kořenama. A na druhý straně máme takovýho strejdu z Vysočiny. Je jím odpočatý Miloš Zeman. On sám o sobě tvrdí, že na Becherovce už dávno neujíždí, že má mnohem radši pravá moravská vína. Po kapsách má určitě svého Aligátora. Což je moc hezký telefon s velkými tlačítky a velkými číslicemi. On ho určitě dostal, ale kvůli velkému červenému tlačítku. To aby měl co mačkat, už hodí záda na běžkách, během sportování, až bude běhat kolečka po zasněženém Pražském hradě. A dalším kandidátem je... moment on už žádný další není? Sakra koho teď zvolit?


... Miloš a nebo Karel? Miloš a nebo Karel? Je to složitá volba protože 40% národa stejně nebylo u voleb v prvním kole, takže je jím zřejmě tahle volba u prdele. A z těch zbylých zhruba 50% bude nespokojených, protože měli jiného favorita. Asi jste posílali málo smsek nebo si to nedokážu vysvětlit. Teď přichází na řadu jedna nepříjemnost. Protože dobro ani v jednom kandidátovi tak nějak moc nevidím, musím zvážit co je to menší zlo. Je to těžké rozhodování, zvážil jsem všechny úhly pohledu, radil se s nejlepšími ekonomy na světě... ale prostě víno ani Becherovku nepiju a nemůžu tomu přijít na chuť. To já radši pivečko, i když po něm chodim chcát každých 5 minut. Takže Miloši promiň tímhle sis mě nezískal (spánek mám radši). Stejně tenhle stát bude ve sračkách, ale přece jenom budu radši ve sračkách od Karla, než ve sračkách od Miloše.

Každopádně o víkendu tenhle oříšek rozlouskneme a zjistíme, kdo se stane další SuperStar... eh pardon,  zaměstnancem měsíce. Ale jedno už je teď jasné, pokud nepřestaneme jenom kecat a nezačneme vytvářet změnu nejdřív každý u sebe, tak tenhle stát půjde brzo mezi levou a pravou půlku. A začne to tím, že ztratíme vlastní identitu...

3 komentáře:

  1. Radši budu volit knížete než-li nějakého opilce.

    OdpovědětVymazat
  2. Blbče sekeru do ruky neber. Mohl jsi to odůvodnit pořádně. Já volím zlo menší, teda aspoň pro mě a to je Miloš.

    OdpovědětVymazat
  3. ATI - souhlasím s tebou :) Jak jinak že :D

    OdpovědětVymazat